Sportbeurs BodyFit Mons® - Fitness - Wellness - Gezondheid - Vechtsportenbeurs te Bergen - Overzicht van de 2018 editie
+32 (0)68 45 45 45 info@bodyfitmons.be

We hebben een goed gevuld programma met activiteiten, toegankelijk voor alle bezoekers (inbegrepen in de toegangsprijs tot de beurs van € 10):

Zumba® session


Zumba® Session

Zumba® Kids session


Zumba® Kids Session

Strong by Zumba®session


Strong By Zumba® Session

Sessions Radical Fitness®

Eleven®
Fight-Do
Hyper C®
Kimax®
Fight Do®

Oxygeno®
Power®
Top Ride®
U Bound®
X55®

Reejam

Reejam

Groepsles, fun, cardio, hiphop, old school, makkelijk, renaissance, plezier om te bewegen, antistress, nieuwigheid ...
Als deze woorden een glimlach toveren op je gezicht of je gewoon ongelofelijk zin doen krijgen om te bewegen, dan is deze vorming iets voor jou!
🎧 REEJAM, wat is dat? 👇
REEJAM is een cardio-groepsles met choreografie en toegankelijk voor iedereen!
Het bestaat uit vereenvoudigde combinaties uit de hiphop, gekoppeld aan moderne technieken om fitness aan te leren. En dat alles op percussiegeluiden uit de jaren negentig🔥
Vergelijk het met een avondje onder vrienden, waar je dan ook nog eens calorieën mee kan verbranden! Helemaal los gaan! 🆒💂♀️
Wat zijn de voordelen?
✅ Verbetering van de coördinatie
✅ Intensieve cardiovasculaire training
✅ Plezier van dansbewegingen
✅ Calorieverbranding (bijna 600 calorieën in een uur!)

In een REEJAM-les wordt er maar weinig gesprongen. Er is dus weinig impact op de gewrichten.

Masterclass Pound® Fit
Magda Franceschino

Pound® Fit

Pound® is de eerste cardio-jamsessie ter wereld die is geïnspireerd op de energieke, aanstekelijke en zweterige fun van drummers.
POUND® is een integrale cardio-jamsessie die lage weerstand combineert met de constante simulatie van een drumspel. De training versmelt cardio- en Pilates-oefeningen met isometrische bewegingen en plyometrics. Ze versterkt weinig gebruikte spieren en geeft ze vorm. Dankzij voortdurende bewegingen van het bovenlichaam met behulp van licht verzwaarde drumstokken, Ripstix™ genaamd, zal je calorieën verbranden en overtollige kilo’s kwijtspelen door te drummen. Rock, rap, dubstep, pop en liedjes van vroeger geven vorm aan de POUND®-reeks en laten je trainingen heerlijk swingen!


Masterclass Pound® Fit
Luna - Elgo® Dance

Elgo®

Elgo® is een innovatief concept waarin fitness wordt vermengd met sensuele en dynamische dans. Het is een opvallende en innovatieve stijl die je helpt om weer aanknoping te vinden met je vrouwelijkheid en tegelijkertijd je diepe spieren - en vooral de dij-, buik- en bilspieren - aan het werk te zetten.
Deze discipline is speciaal ontworpen om veilig te beoefenen op hoge hakken. Optioneel uiteraard, maar het wordt wel aanbevolen ze te dragen om de stabiliserende spieren te stimuleren en de positiezin te verbeteren.
Door het format van de lessen, een soort fitnessrepetitie, kan je de danstechnieken onder de knie krijgen en werken aan een strak lichaam, wat de lessen toegankelijk maakt voor iedereen. De coaches, ‘leaders’ genaamd, zijn er voor je om je verschillende opties aan te bieden.
Laat los en win opnieuw aan zelfvertrouwen in een leuke en girly sfeer. Elgo® is trouwens meer dan een fitnessles, het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en zelfrespect.Steve-Clarke MWB Sports & Fitness

Circuit Training

Demonstratie van en kennismaking met Circuittraining, onder leiding van Steve Clarke, hoofd van MWB Sports & Fitness bij SHAPE/NATO
Circuittraining is een trainingsmethode waarbij verschillende oefeningen één voor één worden uitgevoerd, met zeer weinig of geen hersteltijd. Nadat alle bewegingen zijn gemaakt, wordt de reeks vanaf het begin hernomen.
Circuittraining zou in 1953 zijn ontwikkeld door R.E. Morgan en G.T. Anderson aan de universiteit van Leeds, in Engeland. Het oorspronkelijke format voor dit type training omvat 9 tot 12 workshops. Elke oefening wordt 15 à 45 seconden uitgeoefend, of 8 à 20 keer herhaald, bij een belasting van 40 à 60 % van iemands maximum. Tussen de oefeningen zit zeer weinig, tot zelfs geen recuperatietijd (maximum 30 seconden). Het volledige circuit kan 3 keer of meer worden herhaald, zodat je komt aan een totale inspanningsduur van 20 minuten tot 1 uur.

Circuit Training

Démonstrations de Street Workout

Le street workout (littéralement « entraînement de rue ») est une pratique sportive à mi-chemin entre la gymnastique et la musculation. Mélangeant figures de force, de souplesse et d'équilibre, c'est un loisir qui se pratique essentiellement en extérieur.

 • Boterdael Freddy, alias Kallos, 34ans, belge originaire de Mons, animateur sportif, athlète pro, juge, coach sportif, pratiquants de street workout depuis 2013 et pionnier de ce sport en Belgique, participant dans 30 compétitions pro, 18 victoires obtenues, champion de Belgique et d’Europe mais aussi 12eme mondiale, juge dans 16 compétitions, créateur de Showdown Academy et de asbl New hope.
 • Remi Laly, 23 ans français originaire de Maubeuge athlète semi pro, pratique le street workout depuis 2 ans, aucune compétition pour le moment à mon actif, Team Showdown Academy.
 • Kalahan, champion, athlète pro, 19 ans vit a Courtrai, originaire de Menin, pratique le street workout depuis 2ans, participant dans 4 compétition pro, 2 victoires remportése, 64 kg, 1m73, Team Showdown Academy.
 • Mazzeo Nathan, belge, 23 ans, 1m78, 64 kilos, originaire de Mons, 3ans de pratique dans le street workout, Team Showdown Family, participé à 4 compétitions pro.
 • Brendon Blois, belge, 18ans, originaire de Saint Denis, Team Showdown Academy, pratiquant de street workout depuis un peut plus de un an, participant dans 2 compétitions semi pro, 2 victoires remportées.
Street Workout

Démonstrations de Salsa

L’asbl Sabor del Caribe est une association de personnes motivées et bénévoles ayant pour but de promouvoir, de manière nationale et internationale, la méthode originale d’apprentissage des danses afro-caribéennes et de salon cubaines professées par IVAN HIDALGO O’FARRILL.
Elle poursuit la réalisation de son but par tous les moyens et notamment par :
- l'organisation de cours et de stages de danse,
- l'organisation d'évènements, de spectacles, d'expositions, de démonstrations, de voyages, de congrès ou de séminaires ainsi que toutes activités ayant un rapport direct ou indirect avec son objet social.

Le parcours professionnel d’Ivan Hidalgo O’Farrill

•       Ivan démarre sa carrière de danseur professionnel en 1986.
•       En 1989, il se spécialise en « Travail culturel éducatif ».  Il se forme à l’école supérieure artistique (La Havane). Là, il y reçoit une formation de danseur et de professeur de danse cubaine et afro-cubaine.
•       A l’âge de 18 ans, il remporte le championnat national de Chachacha à La Havane.
•       En 2010, il devient « Instructeur officiel de Zumba (basic 1 & 2) ».
•       Aujourd’hui, il excelle dans divers domaines tels que professeur, animateur, formateur de professeurs et danseurs et créateur de la Méthodologie pour apprendre à danser.

Si vous souhaitez plus de renseignements, je suis joignable les après-midi au numéro suivant : 0471/43.89.93

Ivan Hidalgo O’Farrill
Ivan Hidalgo O’Farrill

Een niet te missen afspraak!

2e editie van de beurs BodyFit-Mons op 26 en 27 oktober 2019
Kom ons opzoeken op de beurs tussen professionals en liefhebbers van alles wat te maken heeft met sport en gezondheid. Twee dagen lang kunt u uw fysieke conditie komen testen en producten en materiaal vergelijken, uitkiezen en kopen.
Neem deel aan de workshops van BodyFit-Mons die voor u worden georganiseerd door professionals uit de sector. Ontdek de verschillende podia, lezingen en de vele conventies waarop de nieuwigheden en trends op het vlak van fitness worden voorgesteld.

Ontwikkel uw activiteiten! BodyFit-Mons is de enige beurs in België waar u professionals kunt ontmoeten op het gebied van fitness, welzijn en sport voor de gezondheid.

WAAROM DEELNEMEN AAN BODYFIT-MONS?

Onze beurs duurt 2 dagen en ambieert u de kans te geven nieuwe contacten te leggen, uw netwerk uit te bouwen en kennis te maken met bazen of toekomstige bazen, sportverenigingen, coaches en vele anderen …
Voor deze 2e editie willen we het aantal standhouders en bezoekers verdubbelen.

 1. U hebt verschillende mogelijkheden tot uw beschikking om te profiteren van reclamecampagnes.
 1. Alle sectoren zullen aanwezig zijn: fitness, welzijn, coaching, praktische opleidingen, trainingen, diensten, digitaal advies en computerapplicaties.
 2. Artikelen zoals apparatuur, accessoires, sportvoeding, sportkleding en dieetproducten zijn welkom.
 3. We bieden u graag de mogelijkheid om demonstraties te geven op één van de podia die we ter beschikking stellen.

 

Meer informatie kunt u inwinnen bij een van onze medewerkers.

 • U wilt STANDHOUDER WORDEN?
 • Aarzel niet om contact op te nemen met ons via het formulier
of telefonisch met een van onze medewerkers

KERNCIJFERS

1e editie

3 dagen

11 511 bezoekers

52 standhouders

+50 workshops

2018 Videos

Agrandir la vidéo

2018 Foto's

GETUIGENISSEN


De eerste editie van Body-Fit Mons was een zeer goede ervaring voor MATRIX.
Wij hebben gedurende de 3 dagen aan onze stand kennis kunnen maken met belangrijke spelers uit de fitness- en bodybuildingsector.

Deze eerste editie in België heeft aangetoond dat het belangrijk is voor ons om aanwezig te zijn op de beurs, omdat we zo onze laatste nieuwigheden kunnen voorstellen, zoals de S-Force performance Trainer. Deze beurs sluit goed aan bij onze visie op de evolutie van de sector.


Ons doel is om onze eGYM-trainingstoestellen te promoten. Hoogwaardige technologie, made in Germany, voor elke fitnesszaal.


Wij waren zeer tevreden over de organisatie van de eerste editie en wachten vol ongeduld op de tweede editie om onze knowhow opnieuw te valoriseren.


Ik was erg verrast door de toestroom aan bezoekers tijdens de eerste editie. De beurs BodyFit-Mons was een goede investering voor ons.


Kiki Miranda Sr. Events Project Manager
On behalf of Zumba Fitness LLC, we would like to thank BodyFit-Mons 2018 for an excellent trade show! We recognize that takes a lot of work and a really team effort to put together a such event and we were really proud to be part of it.
This is definitely a trade show to be, if you are looking to expand your business either in Belgium and other countries around!

Hoe kunt u deelnemen?

U hebt de mogelijkheid om een stand te reserveren, al dan niet uitgerust, gaande van 9 m² tot meer dan 150 m². Afhankelijk van uw wensen en de technische mogelijkheden kunt u ook beschikken over meerdere open wanden of een eiland voor een stand die meer opvalt bij het publiek. U kunt ook extra materiaal bestellen om uw stand in te richten en gezelliger te maken.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons voor meer info over de prijzen en deelnemingsvoorwaarden.

Hoe kunt u uw zichtbaarheid vergroten?

Voor wie zijn zichtbaarheid op de beurs en bij de jongeren wil vergroten, bieden we verschillende oplossingen:

 • Zet een advertentie in onze catalogus, die wordt gepubliceerd in een oplage van 15 000 exemplaren en uitgedeeld aan alle bezoekers bij de ingang van de beurs.
 • Reserveer een banner op onze website. Aan de hand hiervan kunnen bezoekers hun bezoek voorbereiden en de beurs aanvangen met een 'gepersonaliseerde parcours' dat helemaal is afgestemd op hun interesses en de stands die hieraan zouden kunnen beantwoorden.
 • Organiseer workshops en demosessies om een dynamische interactie met het publiek te creëren.
 • Bedenk en organiseer een lezing om de aandacht van meer mensen te trekken of om een specifieke doelgroep te bereiken.
 • Ontwikkel een partnerschap op het terrein en wissel diensten uit om uw naamsbekendheid aanzienlijk te verhogen voor, tijdens en na de beurs.